#TILLSAMMANSMOTDRÖMMEN
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
A-lag
#Tillsammansmotdrömmen

Biljetter-20232024
Lagens bästa målskyttar inför match!
2023-12-01 08:43

På söndag gästas FBC av Djurgårdens IF hemma på parketten. Båda lagens bästa målgörare kommer från Hälsingland, Melker Grönholm från Ljusdal, Jens Ohlin från Bollnäs. 

 

Melker Grönholm: 9 matcher, 11+6 

Jens Ohlin: 8 matcher, 10+5

 

Vi tog ett snack med båda inför söndagens drabbning!

 
Du har noterats för mest mål i ditt lag, hur nöjd är du med din egen prestation såhär långt?

M: - Skulle säga helt okej. Startade bra men inte riktigt kommit upp i samma nivå senaste matcherna. Men nu är formen på väg uppåt igen!

J: - Tycker att min prestation hittills har varit helt ok. Känns som de finns mer att ge senaste matcherna då jag haft lite problem med sjukdomar. Men överlag en godkänd start individuellt.

 
Nu väntar en riktig 6-poängs match i kampen om kvalplatserna uppåt, vad talar för ditt lag på söndag?
M: - Vi kommer från två raka förluster så självklart är vi väldigt revanschsugna och hungriga efter poäng. Tror det blandat med parketten och vår grymma hemmapublik kan göra så vi tar en efterlängtad 3 poängere. 
J: - Detta är ju 6poäng som kommer vara värda extra mycket. Det som talar för oss skulle jag säga är att vi är en lagmaskin, vi har inte några spelare som ska göra det, vi är ett lag som sliter för varandra och det spelar ingen roll vem som täcker skottet eller vem som gör målet. Vi jobbar som en grupp och tar medgångar och motgångar som ett lag. Tror att viljan vi har i laget talar för oss.
 
Hur ser du på motståndarens säsong såhär långt?
M: - Djurgården har startat bra. I år är de med och slåss om kvalplats mot för förra året då de precis höll sig kvar. Det är klart att det är ett imponerande lyft! Så de gäller att vi är på hugget på söndag, ett kompetent lag på andra sidan!
J: - Riktigt imponerad, mötte ju Sundsvall i div1 förra året och då var de överlägsna, men att ta ett sånt kliv in i allsvenskan och prestera som de gjort är imponerande. Känner ju några i laget sen tidigare och vet att de är duktiga spelare sen har de ju även Asp i båset som jag spelat under i Bollnäs.  Sundsvall är kommer att fortsätta vara ett starkt allsvenskt lag.
 
Hur slutar matchen, och viktigast av allt, vem gör mest mål av er?
M: - Jag tror vi vinner men kommer bli en tight match! Jag petar in ett mål mer än Jens!
J: - Tror det kommer bli studsigt, svängigt och hårt. En perfekt publikmatch. Men tror på oss i slutet och resultat på 6-7. Melker är en duktig skytt men vi har hårda bringor. Tror på 2-2 i mål mellan oss.
 
William Johansson inför toppmötet mot Sirius!
2023-11-18 08:36

William Johansson värvades inför denna säsong från Sandvikens AIK som även är hans moderklubb. William är som sagt ny i laget men har sin storebror Christoffer i laget som är inne på sin tredje säsong i FBC.

 

På söndag åker laget söderut och närmare bestämt till Uppsala. Då nalkas toppmöte när 4an tar emot 2an i allsvenskan norra. Vi tog pulsen på William inför avfärd!

 

Obesegrade hittills och en andraplats, hur har starten för laget varit i ditt tycke?

- Jag tycker att vi har startat säsong riktigt bra resultatmässigt, samtidigt så är vi inte nöjda med vårt spel utan vi vill mer, men helt klart godkänt.

 

Du har noterats för 3 poäng på inledande 7 matcherna, hur har starten varit för egen del i FBC?

- Mina egna prestationer har vart lite upp & ner. Som sagt, 3 poäng på 7 matcher är inte okej, jag är värvad för att göra mycket poäng och bidra framåt. Det har vart en stor omställning för mig både på planen och utanför men det kommer. Jag känner att jag skapar mer och kommer in i spelet mer, så det är på rätt väg!

 

Nu väntar Sirius, ett topplag som bara förlorat en match hittills. Vad är dina tankar inför matchen?

- Rolig match som väntar, alltid roligt att spela mot lag från Uppsala. Dom har några riktigt duktiga spelare som har mycket rutin från SSL men vi har visat att vi kan slå alla lag i den här serien, så vi går för tre poäng. 

 

För egen del, hur ska du bidra till en seger på söndag?

- Jag ska försöka bidra med nån poäng hoppas jag, och försöka täcka något skott i defensiven lär man ju göra också. 

 

Här kan du se matchen på innebandy.tv!

Felix Thor har börjat ladda bössan!
2023-11-02 10:47

Felix Thor har växlat upp de senaste matcherna och presterat en fin innebandy. Vi kollade läget med Felix inför söndagens heta nykomlingsmöte mot Skälby IBK!

 

Seger senast mot Gävle GIK men den satt långt inne och rapporterna från matchen säger ni var ganska missnöjd med prestationen, vad beror det på?

- Känns som vi var oskärpta över hela banan egentligen, inga superskott framåt och lojt i försvarspelet. Vad det beror på är svårt att säga tycker jag, men nästa match ska vi se till att ha rättat till de.

 

Nu väntar ett tuffare spelschema framöver mot många topplag, vad krävs för att ni ska fortsätta vinna dessa matcher?

- Det krävs att vi spelar på vårt bästa, inte läge för några dåliga prestationer nu.
Om vi spelar på den nivån vi vet att vi kan som mot exempelvis Thorengruppen så borde det gå att hitta trepoängare i varje match nu innan jul, men vi tar en match i taget.

 

Här närmast väntar Skälby IBK på hemmaplan, vad tror du om matchen?

- Jag tror det blir en match med bra fart, dom har också ett ungt lag som är nykomlingar, inte så mycket backa hem på något av lagen hoppas jag utan 2 lag som gillar spela en offensiv och härlig innebandy. Passar bra för er i publiken!

 

Det blev 2 pytsar senaste hemmamatchen, är formen på uppåtgående eller hur känns det?

- Jo formen känns bra, har krokat upp rejält i år så ska skjuta lite mera, så hoppas på fler mål på söndag!

 

Vill du se när Thor gör fler mål? Säkra din biljett här!

Nisse inför revanschen mot RIG!
2023-10-21 10:13

RIG var laget som slog oss i kvalet till allsvenskan för 2 år sedan. Man gjorde det i 2 raka matcher och tog välförtjänt den allsvenska platsen. Nu är det dags för revansch! Vi tog ett snack med Nisse om vad han tror inför matchen, Nisse har ju spelat med en del av motståndarna i U-19 landslaget.

 

 

Seger senast mot Thorengruppen, hur kändes matchen?

-  Jag tycker matchen var svängig, mycket slarv från båda lag. Vi var illa ute flera gånger i matchen men otroligt stark av oss att fortsätta slita och till slut vända och vinna. Det visar på vi har en fin lagmoral!

 

 

Din formation låg bakom mycket framåt, känns det som ni börjat hitta rätt där ute eller vad är känslan?

- Det känns absolut som att vi har börjat hittat rätt där ute vilket också syntes mot Thorén. Såklart finns det fortfarande mycket utrymme för förbättring men helt klart påväg åt rätt håll.

 

Nu väntar RIG, du spelade med många av deras spelare i finnkampen, vad kan du säga om dem som lag?

- RIG är ett väldigt bra lag som spelar med mycket fart vilket är roligt och passar oss bra. De har många individuellt skickliga spelare så där får vi vara noga i försvarsspelet och sätta stopp för dom.

 

Varför ska man ta sig till sporthallen på söndag?

- Jag tror det kan bli en jämn och fartfylld match, vilket borde passa en publik väldigt bra. Förhoppningvis får de se Sundsvall FBC ta 3 nya poäng också.

 

Biljetter till matchen hittar du här!

Arvid Granvik inför mötet med sin förra klubb.
2023-10-17 13:33

Arvid Granvik värvades från Thorengruppen inför säsongen och nu ställs han mot sin gamla klubb när Thorengruppen kommer på besök på onsdag. 

 

Vi tog pulsen på Arvid och kollade hur han trivs i staden, starten på säsongen och såklart hur det känns att möta sin förra klubb.

 

Seger senast i Älvsjö med 0-5, vad tar du med dig för känsla från matchen?

- Precis, starka papper och tre tunga poäng en söndagkväll i Stockholm. Känslan jag tar med mig från matchen är att vi jobbar som ett lag och följer gameplan igenom hela matchen! Så en positiv känsla. 

 

Hur har starten i Sundsvall FBC varit och hur trivs du i Sundsvall som stad?

- Starten i FBC har vart bra, det gick rätt fort så var man inne i laget och rutinerna. Vi har gjort en fin start på säsongen och de ska vi bygga vidare på. Personligen så bidrar jag gärna med lite mer poäng än jag gjort hittils! Trivs bra både i klubben och Sundsvall som stad.

 

Nu väntar Thorengruppen på hemmaplan, klubben du kommer från, hur känns det?

- Det ska bli roligt att få möta dem för första gången! Blir förmodligen en fartfylld och rolig match med en hel del dueller.

 

Vad krävs för att FBC ska lyckas slå ut på en etablerad SSL-klubb ur svenska cupen?

- Mycket energi, effektiva när lägena ges och ett bra drag från läktarplats! 

 

Du hörde var Arvid sa, säkra din biljett till morgondagens drabbning!

 

S-ndningar
Biljettshopen
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartner