#TILLSAMMANSMOTDRÖMMEN
A-lag
#Tillsammansmotdrömmen

s-songskort
Sista pusselbiten till lagbygget 22/23!
2022-08-09 21:30

Daniel Nordlund kom in och förstärkte truppen redan under förra säsongen. Vi är glad att meddela att Danne nu valt att förlänga sin satsning i Sundsvall FBC.

Danne har en gedigen meritlista med flertalet säsonger i SSL med bland både Granlo BK och Warberg IC.

Det blir en fortsättning i FBC för din del, hur känns det?

- Det var riktigt kul att komma tillbaka i slutet på förra året och med tanke på att vi inte gick hela vägen i kvalet så växte revanschlusten över det och nu vill man bara att säsongen ska dra igång!

Du har ju varit iväg och fått dig erfarenhet genom åren på högre nivå. Vad är din uppfattning av vad som krävs för att Sundsvall på allvar ska etablera ett lag högre upp i seriesystemet på herrsidan?

- Föreningen har gjort en enorm utveckling på flera plan utanför det sportsliga vilket krävs högre upp sedan till innebandyn så har vi ett ungt lag men en stabil grund med rutin samt ambitiösa spelare som vill utvecklas och sedan finns det många duktiga unga spelare påväg upp som kan ta steget om vi förvaltar dom på rätt sätt och det behövs för att hålla en hög nivå i staden.

Du tränar ju en hel del styrka utanför innebandyn och har även tävlat i bodybuilding, hur försöker du använda den fördelen på innebandyplanen?

- Ja, det blev två tävlingar i Mens physique förra året där jag har Calle Bolund (flexpt.se)som coach och där vi nu fortsätter att bygga vidare samtidigt som jag kombinerar det med innebandyn. Där bygger jag upp styrka som hjälper mig i det fysiska spelet och att förhoppningsvis kunna stå emot fler dueller ifrån ”blindside” eftersom jag opererade bort ett öga för några år sedan.

Hur kommer Daniel Nordlund bidra till att Sundsvall FBC tar sig upp i allsvenskan, vilket vi får anta är målet?

- Att vi ska gå upp är absolut målet och det kommer krävas hårt slit under hela säsongen. Jag kommer att bidra med hårt jobb och fysiskt spel och förhoppningsvis lite poäng! Sen eftersom jag har varit med på en högre nivå tidigare så vet jag vad som krävs för att nå dit och det vill jag få in i truppen och jag ska även pusha på dom yngre spelarna att våga göra sin grej för att utvecklas. I slutändan är det vi tillsammans som ska ta upp Sundsvall till allsvenskan.

Sportchef Stefan Hammarstedt om Dannes förlängning:

- Att Danne fortsätter är viktigt för vår unga trupp. Danne står för attityd och power som är ett perfekt komplement till vårt annars väldigt tekniska lag. Danne har tävlat på absolut högsta nivå vilket är en erfarenhet vi värdesätter, han vet vad som krävs och det behöver vårt unga lag få veta också.

Eric Dieckelman vänder åter till Sundsvall!
2022-07-05 15:01

Eric Dieckelman är ett välkänt ansikte för dom som följt med i Sundsvall FBC de senaste säsongerna. Förra säsongen blev det en avstickare till KAIS Mora där Eric likt  FBC fick spela ett kval till Allsvenskan.

Sejouren blir dock bara ettårig. Sundsvall FBC värvar tillbaka Eric Dieckelman och köper därmed loss Eric från sitt nuvarande avtal med KAIS Mora.

Välkommen hem!

Nils Lindström tar steget upp i A-laget!
2022-07-01 15:41

Nils Lindström, född 2005, tar steget upp i A-laget!

Nils har varit med och tränat med A-laget en hel del redan ifjol men fullt ut under sommaren för att testa på A-lags miljö. Detta har han gjort med bravu vilket resulterat i ett kontrakt med A-laget.

Klar för en uppflyttning till A-laget, hur känns det?

- Det känns väldigt bra och kul, men också lite nervöst att ta steget upp till A-laget. Det känns som ett väldigt bra gäng så jag hoppas och tror att det ska gå bra.

För dom som inte vet, vem är Nils Lindström?

- En kille som är född och uppvuxen på Alnö. Jag ska börja andra året på ekonomilinjen på Hedbergska. Jag har idrottat hela mitt liv med både fotboll och innebandy, men gillar all form av idrott, både på tv:n och att utöva. När jag är ledig från träning och skola så gillar jag att ta de lugnt framför en film eller serie.

Du går till vardags i skolan och på NIU, hur mycket innebandy blir det för dig?

- Jag har 3 pass med niu och 4 pass med laget i veckan. Det blir alltså en hel del innebandy vilket är kul även om det kan vara jobbigt vissa perioder.

Du var ner på innebandyfesten ifjol och var en framträdande spelare i P05 laget där, vilka erfarenheter tar du med dig därifrån?

Det var framförallt en väldigt rolig upplevelse, där man får möta många bra jämnåriga spelare som man inte får göra i vanliga fall. Såklart var det en bonus att det gick rätt bra för laget också.

Sportchef Stefan Hammarstedt om uppflyttningen:

- Nils kommer passa perfekt in i vårat redan väldigt unga lag. Han har verkligen visat i sommar att han förtjänar den här möjligheten. Nils har en fin attityd till sitt idrottande och på innebandyplanen, vilket är en förutsättning för att gå från talang till elitspelare. Han är en allround spelare som kan behandla bollen bra samtidigt som han kan vinna dueller defensivt.

Truppbygget 2022/2023.
2022-05-19 14:02

Sportchef Stefan Hammarstedt har inte haft en lugn vår, det har försvunnit en hel del spelare och tillkommit en hel del spelare, för att ni som följer oss ska få en överblick över hur läget ser ut så kommer vi här att presentera hur truppen ser ut just nu.

Kallelse till årsmöte Sundsvall FBC
2022-05-18 22:49

Kallelse till årsmöte för Sundsvall FBC,
organisationsnummer: 889201-9210