SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Senior
Victory Through Values

 
Wille Swedin skriver på nytt 2-års kontrakt!
2022-01-18 18:36

Wille Swedin, en av våra 2 målvakter, väljer att förlänga sitt avtal med FBC med 2 år.

 

Wille har gjort en väldigt bra säsong hittils och haft en hög räddningsprocent. Lika som övriga truppen är Wille fortfarande ung och potentialen till att bli ännu bättre finns där, lika som viljan och ambitionen från Willes sida.

 

Klar för 2 nya säsonger med FBC, hur känns det?

- Det känns bra och spännande med två nya säsonger. Med detta unga och drivna lag som vill ta sig uppåt i seriesystemet.

 

Du har blivit kvar här efter Gymnasietiden, vad är det som gör att du trivs och stannar i Sundsvall?

- Det som gör att jag stannar i Sundsvall är att jag trivs både bra på och utanför innebandyplan. Men framförallt är det satsningen som FBC gör och att jag verkligen vill vara med och tillföra till vårat unga samt talangfulla lag.

 

Du har spelat bra i år och har en riktigt fin räddningsprocent, vad har du gjort för att utveckla ditt spel till denna säsong?

- Det som jag gjort för att fortsatt utvecklas är att lyssna mycket på tränare och målvakter runtomkring för att få tips. Sedan har jag jobbat mycket på att vara mer aktiv runt målet. Men framförallt är det träningsnärvaron och att försöka utveckla nånting varje träning och bli lite bättre.

 

Luleå och Wibax väntar i helgen, vad är känslan inför helgen?

- Känslan inför helgens matcher är bra. Hela laget är revanchsugna efter förra omgången. Sist vi mötte Wibax gjorde vi en av våra bästa matcher om man tittar till intensitet och energin så förväntar mig det till helgen, om inte ännu bättre.

 

 

Sportchef Stefan hammarstedt om förlängningen:

- Roligt att Wille satsar vidare i FBC. Wille är en ung och talangfull målvakt som redan visat upp fina kvalitéer som toppmålvakt i division 1 men samtidigt har potentialen och viljan att bli ännu bättre. Att Wille fortsätter är viktigt, för att utmana på hög nivå i innebandysverige krävs bra målvakter i laget.

Noah Norlander skriver 2-års kontrakt med FBC!
2022-01-17 20:38

Det är med glädje och stolthet vi meddelar redan nu, att en av våra mest tongivande spelare denna säsong, Noah Norlander, väljer att skriva ett 2-års kontrakt som sträcker sig över säsongen 23/24.

 

Noah har tagit stora steg i sin utveckling vilket belönades med en plats i U-19 landslaget. Att han fortsätter i FBC betyder mycket för oss i vår fortsatta satsning.

 

Ett rykande färskt 2 års avtal påskrivet, hur känns det?

- Det känns fantastiskt bra, det känns roligare än någonsin att spela och få vara med på denna resa som vi har framför oss.

 

Vad är det som gör att du väljer att fortsätta i FBC?

- Framförallt så trivs jag väldigt bra i laget och det finns en trygghet i att spela med lagkompisar man spelat med länge. En annan stor anledning till varför jag väljer att fortsätta i FBC är för att jag tror stenhårt på satsningen som vi gör och vi har ett väldigt bra lag med många lovande spelare som jag tror kommer lyckas ta oss uppåt i seriesystemet.

 

Du har haft en fin form i år och gjort en hel del mål och poäng, hur känns formen?

- Min egen form har känts lite till och från denna säsong, jag har haft lite små skador och lite hälsoproblem som har påverkat mitt spel men hittills är jag relativt nöjd med min insats, men jag har mer att ge!

 

Dubbla hemmamatcher i helgen mot Luleå och Piteå, vilka förväntningar kan vi ha på FBC i helgen?

- Efter två relativt svaga matcher föregående helg mot Holmsund och Gamla Stan så kan ni förvänta er ett helt nytt lag den kommande helgen. Vi kommer växla upp och visa hur bra vi egentligen kan spela. Vi befinner oss i ett väldigt skarpt läge då RIG är hack i hälen på oss så varenda match är otroligt viktig för oss och det kommer vi bevisa i helgen. 6/6 poäng i helgen, finns inga andra alternativ.

 

Sportchef Stefan Hammarstedt om förlängningen:

- Superkul att Noah fortsätter satsa vidare hos oss trots uppvaktning från klubbar högre upp. Noah har tagit väldigt stora kliv de senaste året genom hårt och målmedvetet arbete. Att spelare redan nu väljer att förlänga med oss trots att det inte är klart i vilken serie vi spelar kommande säsong är väldigt glädjande. Vi har ett spännande projekt på g och det är attraktivt att spela i FBC.

Niklas Hedman fortsätter i ledarstaben!
2022-01-15 14:12

Niklas Hedman har varit med A-laget sedan säsongen 19/20, nu är han klar för en fortsättning till och med 22/23.

 

Niklas har rollen som materialare vilket innebär en hel del, exempelvis inköp, tvättning, byte av blad och lindor m.m. 

 

Klar för ännu en säsong med FBC, hur känns det?

- Det känns bra! Kul att få hänga med laget ytterligare en säsong.

 

Du får mycket beröm och är väldigt uppskattad för det jobb du lägger ner, vad är det som driver dig att göra ett bra jobb?

- Jag försöker göra ett bra jobb med allt jag tar mig för. Om det är på jobbet, hemma eller runt innebandyn så försöker jag göra ett så bra jobb som möjligt. Jag vill att grabbarna ska kunna koncentrera sig på spelet så försöker jag/vi ge dem de bästa förutsättningarna för att göra det. 

 

Alla lag har ju sina materialspelare, men vem i FBC är mest kräsen med sitt material?

Det är ingen i laget som jag skulle kalla materiallirare. Nån enstaka som vill ha en speciell färg på sitt blad men det kallar jag inte materiallirare.

 

Vi alla hoppas att serien får spela klart och att FBC går upp i allsvenskan såklart, hur skiljer sig ditt uppdrag beroende på om det blir allsvenskan eller division 1? 

- När jag började som materialare för det här laget så spelade vi i allsvenskan och jag har fortsatt att jobba på samma sätt som då. Sen har det tillkommit lite grejer som ska göras sedan dess. Så jag har mer att göra nu i div.1 än vad jag hade under den allsvenska säsongen. Jag tror inte att min roll kommer att ändras så mycket när vi spelar i allsvenskan nästa säsong.

 

Sportchef Stefan Hammarstedt om förlängningen med Niklas:

- En väldigt viktig förlängning. Niklas skapar förutsättningar för tränarna att kunna fokusera på vara tränare men framför allt skapar förutsättningar för spelarna att fokusera på sitt spelande. Kan inte tänka mig en person som är bättre lämpad för uppgiften, Niklas utför alltid sitt jobb med toppkvalité. Att han dessutom är en härlig människa vi trivs jäkligt bra med gör inte saken sämre.

 

Vi tackar Niklas för pratstunden och ska med spänning följa om någon av dom unga grabbarna utvecklas till en materiallirare.

Chris Olsson förlänger som fystränare!
2022-01-14 11:39

Chris Olsson har varit ansvarig för fysen under ett antal säsonger i Sundsvall FBC och väljer nu att förlänga sitt kontrakt med 1 år. Chris kompetens kombinerat med vår partner Friskis grymma faceiliteter utgör en svårslagen duo, förutsättningarna för att bygga ett starkt lag är väldigt goda!

 

Du har ett gäng säsonger i ryggen som fystränare för A-laget nu, vad är det som får dig att vilja fortsätta?

- Drivet är att få se grabbarna utvecklas hela tiden och få vara en del i deras prestationer. Bygga en träningskultur är också stort. Tror vi har något stort på gång och det vill man ju inte missa. Sen är det ju en fantastisk grupp att jobba med. 

 

Är det någon skillnad på Chris Olsson som fystränare idag jämfört med för några år sedan?

- Tror jag ville testa allt från början på dom (OJ va dom fick lida). Nej, men har väll testat mig fram genom åren och nu 2021/22 tycker jag att jag hittat en bra struktur på träningen som fungerar. Men allt kan alltid bli bättre. 

 

Oavsett om det blir Division 1 eller Allsvenskan till hösten ska grabbarna genomlida ännu en försäsong, hur ser planeringen ut inför det?

- Va kul att du ställer den frågan. Har faktiskt funderat och pratat om detta med min fyskollega Mange. Jag tar med mig mycket från löpningen och att periodisera träningen är en sak, mer individuell träning är en annan, sen vill jag jobba mer med kost/sömn och återhämtning med spelarna. Vi ska självklart steppa upp träningen, men det viktigaste är att vi har kvalitet på det vi gör när vi tränar. Inte massa mellanmjölkspass alltså. Men ett till Mangepass (Styrketräning) under försäsongen finns i tankarna.

 

Det är ett ungt lag som du jobbar med, får man tänka annorlunda då jämfört om man har ett mer rutinerat lag?

- Jag försöker alltid vara mej själv och kör på det jag tror på. Men visst kan ett yngre lag vara lättare att träna då dom är mer mottaglig och går fortfarande att fostra. 

 

 

Sportchef Stefan Hammarstedt om förlängningen med Chris:

- Att Chris fortsätter är nog en viktigare förlängning än vad många tror. Chris är en väldigt engagerad fystränare som går all-in för uppgiften. Han är på i princip varje träning oavsett om det är ett fyspass eller innebandypass, kör individuellt med de som har det behovet. Chris ihop med vår partner Friskis & Svettis skapar högst elitmässiga förutsättningar för spelarna.

 

Vi tackar Chris för pratstunden och önskar honom och grabbarna en hård försäsong, men förhoppningsvis inför en allsvensk säsong!

Joel Vågeteg klar för 2 nya år!
2022-01-13 11:30

Joel Vågeteg blir Sundsvall FBC trogen!

Med Joel i laget vet man alltid vad man får, det är 100% som gäller jämt. En tvåvägscenter som alltid gör jobbet i defensiven och vinner boll åt sina lagkamrater, men lika gärna kan sätta upp sina lagkamrater i bra lägen.

 

Kontraktet är skrivet på 2 nya år vilket innebär att Joel spelar i FBC till och med 23/24!

 

Nytt färskt 2-års avtal som gäller över säsongen 23/24 är påskrivet, hur känns det?

- Det känns väldigt bra, roligt och motiverande att få vara med den resan vi har påbörjat tillsammans.

 

Du funderade inte speciellt länge när Sportchef Stefan vela förlänga ditt kontrakt, varför var de så självklart?

- Vi har något väldigt bra på gång med det här laget med många unga talanger i samma åldersspann vilket bidrog mycket. Jag trivs väldigt bra i laget och man har spelat med många i flera år vilket också bidrog såklart.

 

Vad hoppas du dessa 2 säsonger ska leda till för Sundsvall FBC?

- Jag hoppas att vi ska fortsätta på våran resa uppåt i serierna. Ett drömscenario är att vi har etablerat oss i allsvenskan.

 

Sportchef Stefan Hammarstedt om förlängningen:

- Joel är en viktig kugge i lagbygget och jag är glad att han valde att förlänga. Att vi förlänger med spelarna såhär tidigt inför kommande säsong gör att vi får arbetsro i gruppen. Det visar även på att resan vi är ute på är attraktiv, man vill inte stå kvar på perrongen när tåget går.

 

Vi är glad att Joel blir kvar i FBC och ser fram emot att se honom på planen i minst 2,5 år till!

Nyheter från våra lag
A-laget, 06/09 17:32 
A-laget, 17/08 14:40