#TILLSAMMANSMOTDRÖMMEN
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
A-lag
#Tillsammansmotdrömmen

Sista pusselbiten till lagbygget 22/23!
2022-08-09 21:30

Daniel Nordlund kom in och förstärkte truppen redan under förra säsongen. Vi är glad att meddela att Danne nu valt att förlänga sin satsning i Sundsvall FBC.

Danne har en gedigen meritlista med flertalet säsonger i SSL med bland både Granlo BK och Warberg IC.

 

Det blir en fortsättning i FBC för din del, hur känns det?

- Det var riktigt kul att komma tillbaka i slutet på förra året och med tanke på att vi inte gick hela vägen i kvalet så växte revanschlusten över det och nu vill man bara att säsongen ska dra igång!

 

Du har ju varit iväg och fått dig erfarenhet genom åren på högre nivå. Vad är din uppfattning av vad som krävs för att Sundsvall på allvar ska etablera ett lag högre upp i seriesystemet på herrsidan?

- Föreningen har gjort en enorm utveckling på flera plan utanför det sportsliga vilket krävs högre upp sedan till innebandyn så har vi ett ungt lag men en stabil grund med rutin samt ambitiösa spelare som vill utvecklas och sedan finns det många duktiga unga spelare påväg upp som kan ta steget om vi förvaltar dom på rätt sätt och det behövs för att hålla en hög nivå i staden. 

 

Du tränar ju en hel del styrka utanför innebandyn och har även tävlat i bodybuilding, hur försöker du använda den fördelen på innebandyplanen? 

- Ja, det blev två tävlingar i Mens physique förra året där jag har Calle Bolund (flexpt.se)som coach och där vi nu fortsätter att bygga vidare samtidigt som jag kombinerar det med innebandyn. Där bygger jag upp styrka som hjälper mig i det fysiska spelet och att förhoppningsvis kunna stå emot fler dueller ifrån ”blindside” eftersom jag opererade bort ett öga för några år sedan. 

 

Hur kommer Daniel Nordlund bidra till att Sundsvall FBC tar sig upp i allsvenskan, vilket vi får anta är målet?

- Att vi ska gå upp är absolut målet och det kommer krävas hårt slit under hela säsongen. Jag kommer att bidra med hårt jobb och fysiskt spel och förhoppningsvis lite poäng! Sen eftersom jag har varit med på en högre nivå tidigare så vet jag vad som krävs för att nå dit och det vill jag få in i truppen och jag ska även pusha på dom yngre spelarna att våga göra sin grej för att utvecklas. I slutändan är det vi tillsammans som ska ta upp Sundsvall till allsvenskan.

 

Sportchef Stefan Hammarstedt om Dannes förlängning:

- Att Danne fortsätter är viktigt för vår unga trupp. Danne står för attityd och power som är ett perfekt komplement till vårt annars väldigt tekniska lag. Danne har tävlat på absolut högsta nivå vilket är en erfarenhet vi värdesätter, han vet vad som krävs och det behöver vårt unga lag få veta också. 


Nyhetsarkiv
Lagkaptener 2022/20232022-08-10 14:07
Truppbygget 2022/2023.2022-05-19 14:02
Summering av säsongen.2022-04-07 15:53
Kallelse till årsmöte2021-05-27 08:40
Ny sportansvarig i FBC2020-02-18 15:34
Säsongskort Allsvenskan2019-09-22 11:27
2019-09-20 19:30
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartner