#TILLSAMMANSMOTDRÖMMEN
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
A-lag
#Tillsammansmotdrömmen

Biljetter-20232024
Viktor Hammarstedt inför norrlandsderbyt!
2024-03-02 15:26

Viktor Hammarstedt vände åter till Sundsvall FBC inför säsongen efter en 1-årig sejour hos Team Thorengruppen. Vi tog ett snack med Viktor om morgondagens match mot IBK Dalen och stundande SSL-kval!

ETT MONUMENTALT KLIV UPPÅT I HIERARKIN FÖR STADENS SÖNER I FBC
2024-02-29 09:43

En gästkrönika signerad Magnus "Rövarn" Sjöstedt.

 

Kära floorballovers och ärade Sundsvallsflanörer!

Det har blivit dags att kavla upp ärmarna nu inför slutspurten av Allsvenskan Norra i innebandy. Det som i början av säsongen bara såg ut som en kaxig vision i pappersformat har blivit en sann realitet i brukspatronernas rike - staden Sundsvall! Det har varit några svåra och minst sagt tuffa år om vi skall uttrycka det milt i Sönnsvall som alltid gått med hög svansföring historiskt sett likt den gamla divan Zarah Leander och hennes paradnummer "Vill ni se en stjärna". Bitvis har det funnits fog för hållningen men ibland har det varit helt uppåt väggarna. Det som hänt de senaste åren är att förutom självsäkerheten och högmodet så har det även implementerats en stor dos av självinsikt och ödmjukhet i föreningen FBC. Det kan vi nog i ganska hög grad tacka Hälsingland för och pöjkerna från Ljusdal, Melker Grönholm & Chris Olsson samt Bollnäsarna Tällberg, Asp och Hajo. Det har givit föreningen FBC ytterligare en dimension i spelet men även utanför planen så genomsyras organisationen av en professionalism som är excellent och exemplarisk. 

Grabbarna har gjort det fördjäkla bra som i stort sett levererat kväll efter kväll med undantag från några små hack i skivan här och där. Men som helhet har det varit närmast att betrakta som en renässans för innebandyn i Västernorrland och den stolta staden Sundsvall. Det Allsvenska kontraktet är signerat och klart av Il Capitano. Men nu vill vi ha mera, ja rentav mycket mycket mera. För har man väl fått korn och vittring på något vidunderligt ljuvligt underbart så vill man inte för allt i världen släppa det ur sikte. Det är som en hängmörad entrecoté på Stekhuset Hörnan eller en Golden Gate på Biteline. Gudars skymning vilken parningslek i gomseglet. Lika fantastiskt är det att se när de svarta pantrarna springer för livet på parketten i La Stada. 

Man kan rabbla upp en hel bibel med superlativ om FBC. Men det skulle bli väldigt tradigt och monotont i längden. Som att släppa lös Lars Gustafsson i "Lars Vegas Trio" på en scen utan ett manus för en oändlig rappakalja att prata på. Ja ni förstår själva. Det är inte försvarbart att krampaktigt hålla er fast som ett skruvstäd med mitt malande.  Innebandy göres sig bäst och mest rättvisande live. 

Ursäkterna är slut! Endast blindtarmsoperation, hjärtkomplikation och er egen död kan anses som giltigt skäl till frånvaro. SPORTHALLEN SKALL KOKA IGEN SOM UNDER GRANLOS GLANSDAGAR!

Sönerna har redan nu tagit ett monumentalt kliv uppåt i hierarkin - kom detta ihåg! Men resan är inte slut. Den har bara tagit sin början än och vi har mycket härligt att se fram emot framöver längs vägen fram där slutdestinationen är SSL. 

Tag tillfället i akt kära idrottsentusiaster och samhällsmedborgare, chanserna till succé har inte varit såhär goda på väldigt väldigt många år. KÖP BILJETTER NU TILL EN ASTRONOMISK FÄRD MOT GALAXERNA!

Ger ni järnet ståendes på barrikaderna och på läktaren så skall varenda tröja i svart drypa av svett efteråt. Med blodsmak i munnen skall de jaga frenetiskt och urskiljningslöst efter något att fira när slutsignalen i den sista matchen ljudit klart. Det finns ingen tvekan, inga tvivel. Bara en stark och dynamisk tro som skall försätta berg.

Kom till Sporthallen och bli vittne till historieskrivningen som kommer ske. Du kommer ångra dig efteråt annars.

 

FÖR SUNDSVALL I TIDEN - STADEN I STADEN MAN LÄNGTAR TILL FASTÄN MAN ÄR DÄR!

 

Vid tangenterna 

Eder mästare 

Magnus "Rövarn" Sjöstedt, brobyggare och kommunikatör från Timrå Kommun.

 

Biljetter till söndagens match mot IBK Dalen hittar du här!

Kaptenen inför Sirius och slutspurten!
2024-02-24 09:29

På söndag tar Sundsvall FBC emot IK Sirius i en riktig toppmatch hemma i sporthallen.

 

Vi tog ett snack med lagkapten Melker Grönholm inför matchen för att stämma av läget inför slutspurten!

Förutsättningarna inför slutspurten!
2024-02-22 10:28
Tabelläge just nu

4 omgångar kvar

Det återstår 4 omgångar för alla lag utom Djurgården och Tyresö Trollbäcken som har 3 omgångar kvar då dom mötte varandra igår onsdag. För Sundsvall FBC väntar i följd Sirius (H), Dalen (H), Djurgården (B), Tyresö Trollbäcken (H). 

 

Två allsvenskor blir en

Till kommande säsong har svenska innebandyförbundet valt att spetsa till allsvenskan för att minska glappet upp till SSL. Det innebär att allsvenskan norra och allsvenskan södra slås ihop till en nationell allsvenska, så 24 allsvenska lag ska bli 12. 

 

Kvalificera sig till nationell allsvenska

De lag som kommer på placering 1-5 i serien är direkt klara för den nya allsvenskan. 6e placerade laget kommer få kvala sig kvar och möter då kvalvinnaren från division 1. 

 

Just nu för Sundsvall FBC

Sundsvall FBC har just nu 9 poäng ner till 6e placerade Djurgården. Men då Djurgården endast har 9 poäng kvar (3 matcher) att spela om, så innebär att 1 ynka poäng räcker för att säkra det allsvenska kontraktet. 

 

Topp 4 kvalar till SSL

Där väljer 1an mellan 3an och 4an i ett första steg, i skrivande stund innebär det att Dalen skulle få välja mellan Sirius och Sundsvall. Medans Visby får den som Dalen inte väljer. Playoff 1 avgörs i bäst av 3 matcher. Vinnarna i respektive möte ställs mot vinnarna i allsvenskan södra, där spelas bäst av 5 matcher och vinnarna tar en plats i SSL.

 

Säkra din biljett, till när vi ska säkra allsvenska kontraktet!

William Johansson inför RIG borta!
2024-02-09 18:35

William Johansson som inför denna säsong värvades från Sandvikens AIK hade en inledning på säsongen som hade mer att önska. Men han har på de senaste 3 matcherna producerat mer poäng än vad han gjorde på de 12 inledande matcherna, närmare bestämt 6 poäng. 

 

Vi tog ett snack med William inför lördagens bortamatch mot RIG Umeå och kollade vad som ligger bakom denna explosion. 

 

RIG Umeå väntar på lördag, vad är dina tankar inför den matchen?

- En rolig match framför allt mellan 2 lag som spelar en offensiv innebandy. Om jag inte minns fel var det en tight match hemma i sporthallen, hoppas på en fartfylld match och 3 poäng hem till Sundsvall! 

 

Ni har haft problem med resultat på bortaplan, är det en slump eller något ni har pratat om?

- Stämmer bra, vi har börjat pratat om det lite nu på slutet av säsongen om att vårat facit på bortaplan inte är okej. Vi har snackat igenom vad det kan bero på och vad vi ska göra åt det, så förhoppningsvis kan vi börja ta mer poäng på bortaplan hädanefter!

 

Du har kommit igång rejält senaste matcherna och producerat rejält med poäng, vad är orsaken bakom det?

- Tror största orsaken är att jag får mycket förtroende från tränarna, även fast det gick tungt början av säsong. Sen har de blivit en bra kemi i min formation där jag har börjat tagit för mig mer på både träningar och matcher samt hittat min roll i femman!

 

Det är nu säsongen ska avgöras, vad talar för att Sundsvall FBC kvalar till SSL i vår?

- Det är 7 riktigt roliga matcher framför oss skulle jag säga, sen skulle jag säga det som talar för att vi går till ssl kval i vår är våran kemi och hunger i truppen, alla vill vinna till varje pris varje träning och match, dessutom har vi riktigt roligt tillsammans!

 

 

Matchen spelas lördag 16:00 och matchen ser du här!

S-ndningar
Biljettshopen
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartner